یادگیری پژوهش محور

معرفی دپارتمان پژوهشی 

یادگیری پژوهش محور  یکی از الگوهای فعال و فرایند محور آموزش است که بر پایه سوالهای چالش برانگیز و موقعیتهای مبهم استوار است و به دانش آموز فرصت داده می شود تا طراحی و تصمیم گیری نموده و مسئله را حل نماید. در این شیوه علاوه بر شنیدن، مولفه های مهمی همچون مشاهده، پرسش، تفکر، کاوشگری، آزمایش، و استدلال مورد توجه قرار می گیرد تا دانش آموزان از همان ابتدای تحصیل به توانمندی تفسیر و قضاوت و نظریه پردازی مجهز شوند در این شیوه، موضوعات درسی از سوی معلم یا دانش آموز به صورت یک موقعیت مبهم یا مساله مطرح می گردند و کشف مفاهیم و راه حل های عملی برای مشکلات عینی، به صورت گروهی یا فردی به عهده دانش آموزان است. در این شیوه به دانش آموز آزادی و فرصت تصمیم گیری داده می شود تا نحوه یادگیری را تمرین کند. در چنین رویکردی به جای نتیجه، تاکید بر فرآیند یادگیری است و فرآیند یادگیری شامل کسب مهارتهای عملکردی از قبیل مشاهده، جمع آوری اطلاعات، تفکر و استدلال است.

 

 

هدف تدریس پژوهش محور

هدف تدریس پژوهش محور

هدف اصلی این رویکرد این است که معلم بتواند ساختارهای ذهنی فعلی دانش‌آموزان را بشناسد و برای تغییر آن‌ها برنامه‌ریزی کند. این تغییرها عبارتند از : شناسایی و برطرف کردن سدهای یادگیری (کژفهمی‌ها و کاستی‌ها)، مستدل کردن ایده‌ها بر اساس شواهد واقعی و گسترش ایده‌های درست‌تر.

ارتقای مهارت و بهبود دیدگاه معلمان در زمینه فرایند یاد دهی- یادگیری به روش پژوهش محور، افزایش نشاط فضای تعلیم و تربیت، ایجاد زمینه برای خود راهبری در یادگیری، درک اهداف، یادگیری همیارانه و توانایی خود ارزیابی فردی و گروهی در معلم و دانش آموز و افزایش قدرت نگرش علمی و دستیابی به سطوح بالای حیطه شناختی و تقویت توانایی تفسیر و قضاوت در دانش آموزان از دیگر اهداف این شیوه آموزش است.

تقویت مهارت های زیر از دستاورد های آموزش پژوهش محور است

– مشاهده و پرسشگری

– جستجوی اطلاعات در کتاب و سایر منابع

– طراحی آزمایش و تحقیق

– استفاده از وسایل و ابزار مناسب جهت گردآوری اطلاعات

– تفسیر و تحلیل داده ها، مقایسه، توضیح و پیش بینی موقعیت ها

– تبادل نتایج، همکاری و تعامل با دیگران

– استفاده از تفکر منطقی و انتقادی

گالری عکس از فعالیت ها

دیگر دپارتمان های سلام سرو

سوالات متداول

  • دانش‌آموزان بیشتر ساعات حضور خود در مدرسه را نزد معلمان خود سپری می‌کنند. پس بدون شک معلمان نقش محوری در تکامل شخصیت، پرورش فکری و تحصیلی فرزند شما دارند. ، کیفیت معلمان به عنوان یک فاکتور اصلی مد نظر دبستان می باشد.
  •  

 فعالیت‌های فوق برنامه مدرسه  سبدی متنوع از فعالیت‌های فوق برنامه را پیش روی دانش‌آموزان می گذارد .فعالیت‌های ورزشی برای تضمین سلامت جسمانی دانش‌آموزان بسیار حائز اهمیت هستند. در کنار آن‌ها اردوهای تفریحی نیز یکی از خاطره‌انگیز‌ترین بخش‌های حضور هر دانش‌آموز در مدرسه به شمار می‌رود.

مدرسه اجتماع کوچکی است، که افراد را برای ورود به جامعه بزرگ تربیت می‌کند. از آنجایی که مدرسه جزئی از جامعه بزرگ است، بنابراین لازم است که افراد جامعه در کارها و فعالیتهای مدرسه نظارت داشته باشند. یکی از مهمترین روشهایی که مردم می‌توانند از طریق آن با مدرسه همکاری کنند و نظرات و پیشنهادات خود را در ارتباط با چگونگی انجام امور آن اعلام نمایند، انجمن اولیاء و مربیان است.